Політика
12 січня 2015
Порошенко підписав "Стратегію - 2020" з 62-МА РЕФОРМАМИ
Чисті надходження прямих іноземних інвестицій в країну до 2020 року мають скласти понад 40 млрд дол.
news-image

Президент Петро Порошенко підписав Указ "Про Стратегію сталого розвитку "Україна – 2020", пише Є | Єдність.інфо з посиланням на прес-службу президента.

"Метою реформ визначено досягнення європейських стандартів життя та гідного місця Україні в світі. До "Стратегії–2020" входить 62 реформи, з яких 8 реформ та 2 програми названо пріоритетними. Визначено 25 ключових показників успішності розвитку країни", - йдеться в повідомленні.

Як першочергові визначені реформа системи національної безпеки і оборони, оновлення влади та антикорупційна реформа, судова та реформа правоохоронної системи, децентралізація та реформа державного управління, дерегуляція та розвиток підприємництва, реформа системи охорони здоров’я і податкова реформа.

Серед пріоритетів також реалізація двох програм – енергонезалежності та популяризації України у світі і просування інтересів держави у світовому інформаційному просторі.

Відзначено, що реалізація Стратегії передбачає досягнення 25 ключових показників, що оцінюють хід виконання реформ та програм. Зокрема, планується, що у рейтингу Світового банку Doing Business Україна посяде місце серед перших 30 позицій, рейтинг за зобов’язаннями в іноземній валюті за шкалою рейтингового агентства Standard and Poors становитиме не нижче інвестиційної категорії "ВВВ", валовий внутрішній продукт (за паритетом купівельної спроможності) у розрахунку на одну особу, який розраховує Світовий банк, підвищиться до 16 тис. дол.

Чисті надходження прямих іноземних інвестицій до 2020 року мають скласти понад 40 млрд дол., а витрати на національну безпеку і оборону – не менше 3% ВВП. За індексом сприйняття корупції, який розраховує Transparency International, Україна має увійти до 50 кращих держав світу.

Згідно з Указом, Кабмін має щороку до 15 лютого затверджувати план дій щодо реалізації положень Стратегії та щоквартально інформувати про стан виконання плану дій.