Україна
9 травня 2017
Україна вперше представила переносний реактивний гранатомет на виставці у Туреччині (фото)
Нова зброя призначена для ураження легкоброньованої та неброньованої техніки, споруд польового типу, також живої сили.
news-image

Державний концерн «Укроборонпром» вперше представив на 13-й Міжнародній виставці військової техніки IDEF-2017 у турецькому Стамбулі переносний реактивний гранатомет, виробництва вітчизняного ДП КБ «Луч».

Про це повідомляє прес-служба «Укроборонпрому», інформує «Є!» з посиланням на Громадське.

Зауважується, що нова зброя призначена для ураження легкоброньованої та неброньованої техніки, споруд польового типу, також живої сили, яка знаходиться на відкритому просторі, в укриттях, споруд з каменю, цегли або бетону.

Дальність стрільби переносного реактивного гранатомету становить від 70 м до майже 2 км, а дальність прямого пострілу сягає 600 м. Застосування нового оптико-електронного прицілу автоматизує та спрощує роботу стрілка, забезпечує високу точність попадання при максимальній дальності стрільби. 

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter 

Крім того, на стенді Концерну представлено передові розробки українського оборонно-промислового комплексу, серед них: натурний зразок безпілотного мінібронетраспортеру «Фантом», бронетранспортери БТР-3Е1 та «Дозор-Б», БМ «Оплот», танкові двигуни та агрегати, ракетне та артилерійське озброєння, вогнепальна зброя та інше. 

Читайте також:9 травня відзначають День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні