Суспільство
9 травня 2017
Ми більше не святкуватимемо День перемоги за російським сценарієм, – Порошенко
З урахуванням подій останніх років необхідно засвоїти, що армією не можна нехтувати, а героїв – гріх забувати.
news-image

Президент України Петро Порошенко переконує: українці і надалі святкуватимуть 9 травня, однак наголосив, що характер святкувань буде іншим, без реваншистських та імперських замашок, як це відбувається сьогодні в Росії.

Про це пише «Є!» з посиланням на 24 телеканал.

Таку заяву Порошенко зробив у вівторок, 9 травня, під час церемонії складання військової присяги молодим поповненням окремого полку Президента і 101-ї окремої механізованої бригади охорони Генерального штабу Збройних сил.

Ми, українці, є повноправними учасниками перемоги над нацизмом. Гіркі спогади про ті роки не залишають нас, дбайливо передаються з покоління в покоління. Свято це є і буде, але ми більше не будемо відзначати його за московським сценарієм, – наголосив він.

У своїй промові Порошенко також зазначив, що Україна категорично відкидає спроби Росії використовувати перемогу над нацизмом у Другій світовій війні для "задоволення своїх реваншистських, імперських і експансіоністських потреб".

Президент додав, що з урахуванням подій останніх років необхідно засвоїти, що армією не можна нехтувати, а героїв – гріх забувати.

"В строю захисників України, що протистоять російсько-каральним військам на сході України, стоять онуки і правнуки учасників Другої світової, які в лавах Червоної армії, Української Повстанської армії, партизанських загонів отримували і здобули перемогу над нацизмом. Цей факт – символ зв'язку різних поколінь захисників України, це ознака примирення героїв, які захищали Україну від нацизму з червоним, синьо-жовтим і червоно-чорним прапорами", – сказав він.

Читайте також:9 травня відзначають День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Читайте також:Загиблого воїна АТО Олександра Тищенка поховали двічі