Станція Cassini записала звуки Сатурна (відео)
Також вчені виявили, що простір між внутрішньою стороною найближчого до Сатурну кільця і ​​планетою майже вільний від частинок пилу.
news-image

Станція Cassini за допомогою наукового інструменту RPWS (Radio and Plasma Wave Science) записала звуки Сатурна. В даному випадку вони являють собою плазмові хвилі, вироблені зарядженими частинками внутрішнього кільця D Сатурна. Про це повідомляється на сайті НАСА, передає «Є!»

Також вчені виявили, що простір між внутрішньою стороною найближчого до Сатурну кільця і ​​планетою майже вільний від частинок пилу.

Представлені дані отримані Cassini 26 квітня 2017 року, коли станція вперше опинилася між газовим гігантом і найближчим до нього кільцем.

Маневри апарату між планетою і його кільцями дозволять докладніше вивчити будову останніх, а також зрозуміти структуру магнітного поля газового гіганта.

Останній етап місії Cassini, який отримав назву Grand Finale, повинен завершитися не пізніше 15 вересня 2017 року, коли станція потоне в атмосфері Сатурна. Це дозволить уникнути біологічного забруднення Енцелада і Титана - супутників планети, де вчені не виключають наявності примітивного життя.

Читайте також: Чеський уряд подає у відставку
Читайте також: Цього дня була створена Головна Руська Рада - перша легальна українська політична організація в Галичині
Читайте також: Син екс-голови закарпатської РДА намагався незаконно вивезти за кордон 400 тис. доларів готівкою - Москаль