Політика
5 квітня 2017
Необхідно лишити фінансування псевдоветеранські організації, які на українські кошти влаштовують пропутінські акції - нардеп
Ігор Луценко вважає, що необхідно переглянути фінансування організацій, які пропагують " руський мир".
news-image

Вже місяць Кабінет міністрів не реагує на звернення громадськості та нардепів з приводу припинення практики фінансування псевдоветеранських організацій. Про це повідомив під час брифінгу у Верховній Раді нардеп Ігор Луценко, передає кореспондент «Є!»

"Псевдоветеранські організації - це чума, яка знищує державу на очах у народу. Держава має забезпечувати ветеранів, це написано в законі. Але, ми бачимо, як шахраї, які видають себе за ветеранів, привласнюють фінансові ресурси, що мають виділятися ветеранам АТО, Другої світової війни, ОУН-УПА.

Це група шахраїв, які відслужили у радянських військах, вони отримують фінансування та роблять все, що їм забажається", - наголосив нардеп.

Як повідомив Ігор Луценко, за кошти державного бюджету ветеранськими організаціями була організована низка проросійських акцій, зокрема, "Безсмертний полк".

"Крім того, ці організації мають купу приміщень по Києву - мабуть, тисячі квадратних метрів, які вони здають в суборенду. Ці псевдоорганізаціі засідають без користі для когось, причому ветеранів там не так вже й багато. Тобто, це просто дерибан державних коштів.

Це було б під біди, якби не було пропаганди "руського миру" та Радянського Союзу за українські кошти", - сказав політик.

На його думку, необхідно припинити безумовне фінансування цих псевдоветеранських організацій.

"Необхідно бачити їх конкретні проекти, що подаються на конкурс, а потім вже на них давати фінансування. Наразі невідомо, на що йдуть ці кошти", - наголосив Ігор Луценко.

 

"Необхідно лишити фінансування цих сепаратистів, прихильників руського миру, які на українські кошти влаштовують пропутінські акції", - підсумував він.
Читайте також: Герасимов прокоментував інформацію про підвищення пенсійного віку