Економіка та бізнес
31 березня 2017
З завтрашнього дня зростає допомога по безробіттю, - Державна служба зайнятості
При цьому максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
news-image

Починаючи з 1 квітня 2017 року мінімальний розмір допомоги по безробіттю підвищується на 120 грн і становитиме 1280 грн.

Інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.

Про це йдеться в повідомленні Державної служби зайнятості.

Підвищення стосується застрахованих осіб, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації в центрі зайнятості, склав не менше шести місяців. Такі громадяни мають право на отримання допомоги по безробіттю, розмір якої залежить від розміру заробітної плати за останнім місцем роботи, страхового стажу і причини звільнення, проте не може бути менше, ніж 1280 грн ", - сказано в повідомленні.

При цьому максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб - зараз це 6400 грн.
Загальна тривалість виплати зазначеної допомоги не може перевищувати 360 календарних днів протягом двох років, а для осіб передпенсійного віку (за 2 роки до настання права на пенсію) тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 720 календарних днів.

Читайте також: У Мінську домовились про перемир'я на Донбасі в честь Великодніх свят
Читайте також: Українців будуть карати за несвоєчасне заповнення декларацій, незважаючи на несправність сайту