Події
26 березня 2017
Як Луценко підставив Вороненкова, - розповідає російський політик
Найбільшими союзниками Вороненкова в Україні був головний військовий прокурор Анатолій Матіос та головний слідчий у справі Януковича Руслан Кравченко.
news-image

Заява генерального прокурора України Юрія Луценка про роль у справі про держзраду Віктора Януковича загиблого екс-депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова не була з ним погодженою.

Про це в інтерв'ю  повідомив колишній російський парламентарій Ілля Пономарьов, інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

"Витік через генпрокурора Луценко не був запланований, і для Дениса це було шоком і несподіванкою. Військові прокурори припускали, що про Вороненкова стане відомо вже на процесі, коли там оголосять його свідчення. Вони з Машею розраховували за цей час прикрити всі хвости в Росії. Продаж квартири, у нього залишався син в суворовському училищі, у Маші були справи тощо" - заявив російський екс-депутат.

За словами Пономарьова, найбільшими союзниками Вороненкова в Україні був головний військовий прокурор Анатолій Матіос та головний слідчий у справі Януковича Руслан Кравченко.

"Матіос реально дуже переживав, ходив аж до президента і клопотав за Вороненкова. У Матіоса музична освіта, і він фанат Максакової. У результаті Вороненкову охорону виділили за вказівкою адміністрації президента, але не СБУшну, як у мене зараз, а людей з ГУР, з військової розвідки ", - розповів Пономарьов.

Він також повідомив, що в приватних розмовах Вороненко говорив, що боїться за своє життя.

"Чесно кажучи, я вважав, що це параноя і що це пов'язано з тим, що він сам силовик. Я вважав запорукою його безпеки високий рівень публічності. Відповідно я доклав руку до того, щоб цей рівень був великим", - зазначив екс-депутат.
Читайте також: Мати Паршова впізнала у вбивці Вороненкова свого сина, - джерело
Читайте також: Бойовики відрізали головили 40 поліцейським в Конго