Політика
21 березня 2017
Нардепи партії Порошенка кнопкодавили за призначення Брауна аудитором НАБУ (фото)
Народний депутат Сергій Лещенко знімав на смартфон момент голосування депутатів з БПП.
news-image

Під час голосування на пленарному засіданні у вівторок, 21 березня, про призначення представника Верховної Ради до складу комісії аудиту НАБУ депутати з "гальорки" Блоку Петра Порошенка кнопкодавили.

Це зафіксував рух "Чесно", інформує «Є!» з посиланням на Українську Правду.

На табло поіменного голосування системи "Рада" видно, що "за" проголосували всі місця заднього ряду БПП, хоча на двох місцях в ньому - між Олександром Урбанським та Вадимом Денисенком - ніхто не сидів. "Чесно" припустило, що кнопкодавили саме Денисенко та Урбанський. У свою чергу нардеп Вадим Денисенко в ефірі телеканалу 112 Україна назвав звинувачення у кнопкодавсті брехнею. 
"Рух "Чесно" несе ахінею", - сказав Денисенко.

На відео голосування видно, як народний депутат Сергій Лещенко знімає на смартфон момент голосування депутатів з "гальорки" БПП. Однак йому перешкоджає знімати колега по фракції Гліб Загорій.

  

"Бажання Порошенка за будь-яку ціну призначити кишенькового аудитора НАБУ вже навіть не смішно. Тепер результат - 200 голосів "за" при потрібних 226", - написав Лещенко в facebook.

Він також заявив, що Кононенко під час голосування безперервно комусь телефнував.

"Ви всі особисто могли бачити в стрімі, як Кононенко безперервно телефонував комусь та ходив домовлятися до "Опозиційного блоку". І вкотре провал. На п'ять голосів менше, ніж минулого тижня", - зазначив Лещенко.

"Чесно" зазначає, що Олександра Урбанського вже 10 разів ловили на кнопкодавстві, Вадима Денисенка - 6 разів. 

Як відомо, у вівторок, 21 березня, Верховна Рада не змогла призначити одного з трьох аудиторів для Національного антикорупційного бюро.

У рейтинговому голосуванні кандидатуру американця Роберта Сторча підтримали 178 депутатів, а Найджела Брауна – 202 депутати.

Читайте також:Верховна Рада не призначила аудитором для НАБУ ні Брауна, ні Сторча (фото)