Події
17 березня 2017
Міжнародний скандал через вбивство собаки в аеропорту Нової Зеландії
Його звали Грізз. Фото десятимісячного щеняти тепер в кожній газеті, на кожному каналі Нової Зеландії.
news-image

Впродовж трьох годин жоден літак у найбільшому місті Нової Зеландії, Окленді не міг ані сісти, ані злетіти. Усе через поліцейського собаку. Десятимісячне, ще не до кінця натреноване цуценя втекло від тренувальників і загубилося.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Його звали Грізз. Фото десятимісячного щеняти тепер в кожній газеті, на кожному каналі Нової Зеландії. Грізза змалечку тренували працювати в аеропорту, винюхувати вибухівку. Сьогодні о четвертій ранку за місцевим часом він утік і вибіг на злітну смугу.

"Тварина на смузі величезна небезпека для літаків. Якщо невеликий літак зіткнеться з нею під час посадки чи злету, наслідки будуть катастрофічними", - пояснюють працівники аеропорту.

В сутінках знайти пса одразу не змогли. Тому почали затримувати рейси. Непевність в аеропорту тривала три години. Потім поліцейських просять застрелити пса. Вони підкоряються. Це збурює тисячі людей

"Ми не віримо, що такого фіналу не можна було уникнути. Як могло статися, що в них не було транквілізатора. Адже вони багато годин ганялися за собакою", - обуюються захисники тварин.

Своє рішення служби аеропорту пояснюють величезними збитками, адже авіакомпанії штрафують за затримки. Однак навіть осторонь емоцій убивство пса теж коштує недешево. Аби виростити зі щеняти таку службову собаку, підрахували спеціалісти, треба викласти 70 тисяч доларів. 

Читайте також: Бориспіль увійшов до трійки кращих аеропортів Східної Європи
Читайте також: На Київщині знайдено братську могилу жорстоко вбитих тварин (фото 18+)