Економіка та бізнес
17 березня 2017
Держдума Росії зробила ще один крок до заборони грошових переказів в Україну
Транскордонний переказ з Росії може бути здійснено тільки за допомогою оператора, який контролюється російськими юридичними особами.
news-image

Держдума РФ на засіданні в п'ятницю, 17 березня, прийняла у другому читанні законопроект, яким пропонується обмежити грошові перекази з РФ в іноземні держави за допомогою іноземних платіжних систем, інформує «Є!» з посиланням на Бізнес.

Згідно з поправками, у разі введення іноземною державою заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані ЦБ РФ, транскордонний переказ з Росії на територію такої держави може бути здійснено тільки за допомогою оператора, який контролюється російськими юридичними особами. Ці правила будуть поширюватися на перекази без відкриття банківського рахунку.

Банк Росії буде розміщувати на своєму сайті інформацію про введення іноземними державами заборон щодо платіжних систем, зареєстрованих ЦБ.

Законопроект схвалений під назвою Про внесення зміни в закон Про національну платіжній системі. Документ був підготовлений і внесений до Держдуми депутатом фракції Єдина Росія Владиславом Резніком.

Якщо законопроект буде прийнятий у трьох читаннях, він набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Нагадаємо, що 22 лютого Держдума РФ прийняла даний законопроект у першому читанні.

У жовтні 2016-го Україна обмежила діяльність ряду російських платіжних систем. Під заборону потрапили у тому числі Золота Корона і Юністрім.

"Встановлення цієї заборони призвело до обмеження конкуренції на російському ринку платіжних послуг, здійснюваних у вигляді транскордонних переказів грошових коштів без відкриття рахунку, на користь іноземних платіжних систем", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

У листопаді 2016-го депутат фракції Єдина Росія Владислав Резник вніс у Держдуму законопроект, який може обмежити грошові перекази з території Росії на територію України, що здійснюються за допомогою іноземних платіжних систем.

Пізніше Мінекономрозвитку РФ підтримало даний законопроект.

Читайте також:На Кіпрі вибухнув офіс російської радіостанції (фото, відео)

Читайте також:Янукович просив ввести в Україну війська РФ: Путін сам про це зізнався