Політика
3 березня 2017
Попри «мінування»: Тернопільська облрада ухвалила блокаду торгівлі з окупантами
Перед початком роботи сесії з'явилося повідомлення про нібито замінування приміщення.
news-image

Тернопільська облрада попри "мінування" приміщення ухвалила звернення щодо підтримки блокади торгівлі з окупантами, передає «Є!», посилаючись на ТСН.

Депутати більшості фракцій ствердно проголосували за проект рішення щодо звернення до голови Верховної Ради України, президента України, прем'єр-міністра, обласних рад про підтримку блокади торгівлі з "окупантами-терористами та Російською Федерацією". Ініціаторами звернення виступили представники партій УКРОП, "Самопоміч" та "Свобода".

Перед голосуванням надійшло анонімне повідомлення про замінування приміщення. Однак депутати не зупинили роботу та ухвалили звернення про підтримку блокади.

У документі йдеться про невідкладне ухвалення закону "Про тимчасово окуповану територію України" та інших законопроектів, спрямованих на захист національних інтересів держави в умовах російсько-української війни.

Нагадаємо, залізнична блокада на Донбасі триває майже місяць. Поїзди з вугіллям із контрольованих бойовиками територій не пропускають добробати - вважають неприпустимою торгівлю з окупантами. Їхня вимога - не тільки зупинити торгівлю, а й офіційно закріпити за територіями, що їх контролює агресор, статус окупованих. 

Зокрема, 28 лютого народний депутат Володимир Парасюк повідомив про штурм редута в селі Щербинівка, що неподалік Торецька Донецької області. Згодом у штабі повідомили про одного пораненого.

Штурм тривав приблизно в той самий час, коли в Кабміні виступав глава МВС Арсен Аваков. Він, між іншим, попросив повноважень для зняття блокади окупованого Донбасу.

Нардеп Семен Семенченко у відповідь на слова Авакова заявив таке: 

"Я думаю, що до моменту, коли виступав Аваков була б інформація про те, що застосували вогнепальну зброю для силового захисту, це був би чудовий привід звинуватити ветеранів, щоб звинуватити в тому, що вони стріляють в місцевих жителів і вжити заходів. Але стриманість ветеранів допомогла такого сценарію уникнути".