Резонанс
21 лютого 2017
У МЗС прокоментували інформацію про «блокування» заяви в Радбезі ООН щодо смерті Чуркіна
У відомстві повідомили, що Україна не блокувала заяву стосовно смерті поспреда РФ в ООН.
news-image

Російська делегація в Радбезі ООН хотіла, щоб голова Володимир Єльченко прийняв проект політичної заяви про раптову смерть постпреда РФ при ООН Віталія Чуркіна, однак у підсумку Радбез обмежився традиційною у таких випадках заявою для преси. Про це заявила прес-аташе МЗС України Мар'яна Беца, передає LIGA.net, повідомляє «Є!»

У МЗС РФ раніше заявили, що "Україна заблокувала заяву ООН про смерть Чуркіна". Спікер російського відомства Марія Захарова у себе на Facebook написала, що "українська сторона нічого доброго робити не може, тільки всім все псує".

Зараз головує в РБ ООН Україна в особі представника Єльченка.

Там була трохи інша ситуація. Росіяни хотіли окремий проект заяви голови Ради безпеки ООН щодо смерті їхнього посла, - пояснила Беца.

За словами дипломата, подібних прецедентів "ніколи не було", і в результаті було зроблено заяву Ради безпеки про смерть Чуркіна для ЗМІ.

Ми нічого не блокували, просто було зроблено заяву для ЗМІ - як робилося в таких випадках раніше. Таких випадків було не так й багато... Проте прецедентів окремої політичної заяви ніколи не було, - резюмувала вона.

Як повідомлялося, 20 лютого в Нью-Йорку помер постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін. Йому було 64 роки. Він обіймав посаду постійного представника Росії при ООН і в Раді безпеки з 8 квітня 2006 року.

Читайте також: Чубаров запропонував Артеменку віддати свої статки кому-небудь на 100 років
Читайте також: У Міноборони розповіли про зміну тактики окупантів під Авдіївкою
Читайте також: Помер підполковник ДСНС, що був поранений під Авдіївкою