Війна
13 лютого 2017
Українські військові зайняли нові позиції біля стратегічної траси, що веде до Ясинуватої (відео)
Військові впритул підійшли до стратегічної дороги, що веде в окуповану Ясинувату.
news-image

Українські воїни просунулися не тільки в районі Авдіївської промзони та посунули бойовиків. Вони вже впритул підійшли до стратегічної дороги, що веде в окуповану Ясинувату. Майже таємничим підрозділом, який воює буквально під носом у сепаратистів, є 39-й батальйон, йдеться в сюжеті ТСН, передає «Є!»

Розклад дня на нових позиціях героїчних хлопців з Авдіївського лісу дуже насичений.

Удень відбиваються від піхоти, а вночі полюють за танком, який завдає страху авдіївцям. Але бійці не переймаються – сюди він не стрілятиме. Виявляється, за цей рік без зайвої реклами батальйон буквально крок за кроком просувався вперед до стратегічної траси. За нею – колишній ринок "Господарочка" - місце, де бойовики переховують танки, які й досі розстрілюють захисників Авдіївської промзони.

Та лінія розмежування, яку ніяк не можуть знайти, на мою думку, розташована на кордоні Росії та України, - говорить заступник командира 39-го батальйону Владислав Трифонов.

На російські казки про повернення захоплених українцями позицій та шалені втрати Збройних сил, тут, в Авдіївці, уже навіть не звертають уваги.

Ті позиції, які ми в них "віджали", ми їх тримаємо, ми їх укріплюємо. А те, що вони собі розповідають – нехай розказують, що хочуть, - говорить боєць 72-ої бригади "Тимур".
Ми забирали тих, хто був з пульсом, і всі, хто з пульсом, залишилися живі. Ми не втратили жодного з тих, кого забирали, - каже санітарний інструктор першого батальйону 72-ї бригади Валентина Пушич.

Після тижня запеклих боїв та десятків тонн витрачених боєприпасів на нових позиціях 39-го батальйону – лише один поранений.

Читайте також: У ЗСУ прокоментували «захоплення» бази кримськотатарського батальйону поблизу Криму
Читайте також: Курс валют на 13 лютого