Політика
3 лютого 2017
«Стурбованість щодо російської окупаціі»: у Білому домі пояснили позицію США щодо Криму
У Білому домі підтвердили позицію місії Сполучених Штатів Америки в ООН про те, що запроваджені санкції через окупацію Криму Росією зберігатимуться до повернення Україні контролю над півостровом.
news-image

Про це заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер на брифінгу у Вашингтоні, трансляція якого велася на сторінці Адміністрації президента США у відеохостингу Youtube, передає «Є!», посилаючись на УНІАН.

"Щодо санкцій, я думаю, що посол Гейлі дала чітко зрозуміти нашу стурбованість щодо російської окупації Криму", - наголосив Спайсер.
"Вона говорила дуже рішуче та виразно щодо цього", - додав речник Білого дому.

Також Спайсер зауважив, що йому невідомо про заклик сенатора-республіканця, голови Комітету Сенату з питань збройних сил Джона Маккейна до президента США Дональда Трампа щодо надання Україні оборонної летальної допомоги.

Як повідомлялось, посол США при ООН Ніккі Гейлі під час засідання Ради безпеки ООН закликала Росію повернути Україні контроль над Кримом. Також вона заявила: "Наші санкції, пов'язані з Кримом, залишатимуться чинними, доки Росія не поверне контроль над півостровом Україні".