Події
19 січня 2017
Ось і все. На Харківщині призупинено будівництво «Стіни» на кордоні з Росією
У 2015 році на реалізацію проекту "Стіна" з держбюджету було виділено і освоєно 400 млн грн.
news-image

На Харківщині через відсутність фінансування призупинена реалізація проекту «Стіна» (зараз проект перейменовано на «Європейський вал») на кордоні з Росією. Про це під час прес-конференції повідомила голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Нема фінансування цього проекту, тому, наскільки мені відомо, він на території Харківської області не продовжується, - сказала Світлична.

Вона додала, що на сьогодні в межах Харківської області проводяться роботи з підтримки технічного стану вже зведених в рамках проекту “Стіна” споруд на кордоні з Росією.

На сьогоднішній день ведеться підтримка тих споруд та будівельних робіт, які вже були проведені. Закупається, наскільки мені відомо, окрема техніка, передається міжнародними нашими партнерами. Той обсяг робіт, який був проведений, на сьогодні перебуває в належному стані. Що стосується подальшої роботи цього проекту, то мені на сьогоднішній день відома інформація, що поки що продовжуватися цей проект не буде, - наголосила голова ОДА.

Світлична при цьому зазначила, що в рамках посилення обороноздатності регіону Харківщина вже збудувала 31 опорний пункт для особового складу.

Як повідомлялося, проект «Європейський вал» - ініціатива українського керівництва з облаштування кордону з Росією. Спочатку проект називався «Стіна». Про початок його реалізації заявив у вересні 2014 року тодішній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Планувалося, що його реалізація буде завершена до кінця 2018 року. Загальний обсяг коштів, передбачений на реалізацію проекту - 4 млрд грн. У 2015 році на реалізацію проекту "Стіна" з держбюджету було виділено і освоєно 400 млн грн.

Читайте також: Сьогодні Київводоканал пригостить киян освяченою водою (адреси)
Читайте також: Наталія Корольова прилетіла до Києва на похорон
Читайте також: Нацрада оштрафувала радіостанцію за трансляцію пропагандистської реп-пісні