Київ
17 січня 2017
Віталій Кличко розповів, чому відвідає сніданок Пінчука у Давосі
Мер Києва зазначив, що у заході в Давосі беруть участь люди, які мають вплив на світову політику і економіку.
news-image

Моє рішення (як і всі попередні роки) брати участь в Українському сніданку в Давосі зумовлене тим, щоб чітко зафіксувати позицію – і мою особисту як політика і громадянина, і української влади: що в України немає іншої альтернативи, крім процесу європейської і євроатлантичної інтеграції. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу NewsOne, відповідаючи на запитання щодо участі в Українському сніданку в Давосі, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

На Український сніданок піду. Найлегше, мабуть, було б відсторонитися і не піти. Я впевнений, що повинен як людина, яку знають в усьому світі, доносити позицію – і як громадянина, і як представника влади – щодо зовнішньої політики України, щодо реформ, які відбуваються. І кожен раз я використовую таку можливість, адже мене знають і чують.

Окрім того, є ризики, що хтось інший буде доносити неправильні меседжі чи спекулювати, в першу чергу, щодо нашої політики євроінтеграції. А вона залишається незмінною! Так само, як і наша позиція щодо агресії Російської Федерації на Сході України, – наголосив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що у цьому заході у Давосі беруть участь люди, які мають вплив на світову політику і економіку. Це завжди спілкування, обмін думками і пошук перспектив. Тому потрібно використовувати цей майданчик.

Київський міський голова розповів, що у Давосі він також візьме участь у зустрічі лідерів щодо інфраструктурного та міського розвитку, відвідає захід, який традиційно організовує американське видання «Washington Post», і на який збираються лідери з усього світу в сфері політики, фінансів, медіа і технологій.

Окрім того, зазначив Віталій Кличко, у нього запланована низка двосторонніх зустрічей із представниками великих світових компаній, міжнародної спільноти.

Давос – це завжди практична користь для нашого міста. Позаминулого року ми «привезли» з Давосу електронний бюджет, переговори з компанією SAP відбулися саме там і після цього ми почали втілювати проект. Минулого року – домовились про співпрацю з Uber, що компанія почне працювати в Києві, встановили низку нових контактів з іноземними партнерами, зокрема з німцями. Згодом така співпраця переростає у втілення важливих інфраструктурних проектів столиці, приміром таких, як Подільсько-Воскресенський міст, – зазначив Віталій Кличко.

Як відомо, Український сніданок на Всесвітньому економічному форумі організовує бізнесмен Віктор Пінчук.

Нагадаємо, перед новим роком  в статті для The Wall Street Journal Пінчук запропонував владі і громадянам України погодитися на низку "болючих компромісів" заради завершення конфлікту з РФ. Зокрема, на тимчасове виключення Україною із заявлених цілей членства країни в ЄС, відмову від вступу до НАТО, проведення місцевих виборів на окупованих територій до повного повернення контролю над цією територією з метою "продемонструвати свою прихильність мирному об'єднанню". Він також пропонував не прив'язувати питання окупованого Донбасу і питання окупації Криму. Ще однією пропозицією бізнесмена є згода України на поступове зняття санкцій з РФ.

Ці пропозиції викликали обурення громадськості. На знак протесту політиків закликали бойкотувати сніданок Пінчука.

Читайте також: Курс валют на 17 січня
Читайте також: Авіакатастрофа під Бішкеком: МВС Киргизстану прокоментувало версію про теракт
Читайте також: Сина обраного президента Гамбії загриз собака