Суспільство
17 січня 2017
Час для делікатесів: у Білорусі випускатимуть тушонку з гризунів
При правильному приготуванні він дуже смачний, - заявив чиновник.
news-image

У Білорусі мають намір запустити виробництво ковбаси і тушонки з бобра.

Ідея з'явилася у Міністерства лісового господарства у зв'язку з тим, що в країні є велика кількість бобрів і їх м'ясо дуже корисне, повідомляє «Є!» із посиланням на Апостроф.

Спочатку планується випуск делікатесу в обмеженій кількості.

Представник Мінлісгоспу Сергій Шестаков пояснив, що зараз боброве хутро не в моді і тому вирішили їх використати по-іншому.

Під час одного з візитів нашої делегації в Литву нас почастували шашликом. Ми думали він з баранини, виявилося, бобер. При правильному приготуванні і зі спеціями він дуже смачний, - сказав чиновник.

У Білорусі було проведено дослідження, яке показало, що м'ясо бобра містить багато білка, селен і вітамін С, а за кількістю фосфору воно перевершує яловичину, свинину і наближається до кролика. Заліза в ньому майже вдвічі більше, ніж в інших видах м'яса.

Щодо запуску виробництва ведуться переговори з м'ясокомбінатами, які дуже цікавляться випуском делікатесу.

Вартість кілограма бобрового м'яса буде дорівнювати кілограму кролика. У 2016-2017 роках запланована заготівля 1750 тварин.

Шестаков також зазначив, що в рік в Білорусі мисливці добувають близько 10 тисяч бобрів, але полювати на них можна тільки з 1 вересня по 31 березня.