Світ
6 січня 2017
Як «Россия 24» готувала пропагандистську операцію, розповів журналіст The Times
Російські пропагандисти хотіли залучити британського журналіста.
news-image

Журналіст британської газети The Times Максім Такер оприлюднив аудіозапис розмови зі співробітницею телеканалу телеканалу "Россия 24", повідомляє «Є!» із посиланням на 24Канал.

"Державний телеканал з Росії запропонував мені взяти участь у пропагандистській операції. Я записав розмову", – написав Такер у Twitter.

Сам запис розмови розміщений на сервісі SoundCloud.

На аудіозаписі журналіст спілкується з дівчиною, яка розповідає, що працює на телеканалі «Россия 24». Такер уточнив у неї суть співпраці.

Згодом ця дівчина поговорила з чоловіком на ім'я Сєргєй і відповіла британському журналісту, що начебто українські журналісти мають компрометуючий аудіозапис розмов президента України Петра Порошенка загальною тривалістю близько 17 годин. За її словами, українські журналісти можуть передати ці записи і Такеру, і "Россия 24".

Співробітниця "Россия 24" запропонувала Такеру проїхати разом з ними на зустріч, щоб зняти відео, як ніби це він передає російському телеканалу ці аудіозаписи.

Якщо ви погодитеся, то ми готові обговорити з вами всі деталі, – наголосила вона та додала, що вони готові оплатити переліт до міста, де відбудеться зустріч.

Після цього журналіст The Times відповів, що телеканал "Россия 24" є творцями пропаганди, і йому запропонували взяти участь в пропагандистській операції.

Читайте також: В Європу прибули сотні одиниць військової техніки США для стримування РФ (Фото)