Україна
8 листопада 2016
Відсьогодні починають діяти квоти на пісні українською мовою
Набув чинності закон про квоти на музику в ефірі українських радіостанцій.
news-image

Відсьогодні починають діяти квоти на пісні українською мовою, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Закон про частку музичних творів державною мовою в програмах телерадіоорганізацій набув чинності через 4 місяці після його затвердження.

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України (щодо частки музичних творів державною мовою в програмах телерадіоорганізацій)" 16 червня.

Законом передбачено, що телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менш як 35% від загального обсягу пісень, поширених протягом доби, зокрема, не менш як 35% від загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу з 7.00 до 14.00 та з 15.00 до 22.00 години.

Проте у телерадіоорганізації, які по радіо поширюють музичні твори, серед яких пісні офіційними мовами Європейського Союзу за умовами ліцензії становлять не менш як 60% загального обсягу пісень, поширених протягом доби, зокрема, не менше 60% від загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу з 7.00 до 14.00 та з 15.00 до 22.00 години, повинні забезпечувати частку пісень державною мовою не менше ніж 25% загального їх обсягу.

Читайте також: Курс валют на 8 листопада
Читайте також: У Голосіївському парку Києва з'явилася скульптура, що світиться вночі (фото)
Читайте також: Бійка під час польоту на Мальту: пілот був змушений посадити літак (відео)