Політика
8 листопада 2016
«Мінські домовленості» є безкорисними для України,- Дмитро Ярош
Необхідно розраховувати на сили українського народу, а вони достатні для того, щоб світовій спільноті нав'язати правила гри.
news-image

Як вважає нардеп Дмитро Ярош, «Мінські угоди» не принесуть ніякої користі Україні

Про це він розповів в інтерв'ю «Українській правді», інформує «Є!» з посиланням на newsonline24.

«Я не раз говорив, що« Мінські угоди », по-перше, не мають ніякої юридичної сили. По-друге, вони не йдуть на користь Україні. У тактичному аспекті я ще міг зрозуміти «Мінськ-1», тоді треба було виграти час », - стверджує Ярош.

За його словами, необхідно розраховувати на сили українського народу, а вони достатні для того, щоб світовій спільноті нав'язати правила гри.

«Ми, нарешті, на Майдані це показали коли нам нав'язували угоду з Януковичем, народ виступив проти такої пропозиції. У світі поважають сильного, і ми зараз стали сильними за рівнем боєздатності, за рівнем озброєння. Тепер треба міняти якісь правила гри. Я розумію, що люди при владі залежні від кредитів МВФ, від світової економічної кон'юнктури. Вони свої інтереси прив'язують до тих «Мінських угод», - каже нардеп.

За його словами, необхідна зміна формату, розгляд альтернативного «будапештського» формату. Там як в рамках Будапештського меморандуму гарантії безпеки Україні давали конкретні країни Великобританія і США, в яких дуже послідовна антиросійська, антиімперська політика.