Шоу-біз та культура
7 листопада 2016
Популярність артистів в Україні «Свої проти чужих»
Концертна статистика поточного року. Українські виконавці відмінно впоралися з роботою.
news-image

До 2013 року в Україні приблизно 60% концертів припадало на російських виконавців, 30% — на західних, і тільки 10% — на українських. Після 2014 року російські зірки стали значно рідше виступати в Україні, а число артистів з інших країн дещо знизилося. Аналітики квиткового сервісу представили концертну статистику за поточний рік, і виявилося, що українські виконавці відмінно впоралися з імпортозаміщенням, передає «Є!», посилаючись на Karabas.com

У 2016 році концерти українських виконавців стали проходити в 7-8 разів частіше, а російських — в 12 разів рідше, ніж чотирма роками раніше. Що стосується західних артистів, то частка їх виступів знизилася з 30% до 20% від загального числа виступів. При цьому кількість концертів в Україні за останні чотири роки практично не змінилося.

Вартість квитків на виступи російських і українських зірок приблизно однакова — 370 і 330 грн відповідно, а середня відвідуваність концертів росіян вище на 20%. При цьому за концерти західних виконавців українці платять втричі дорожче (980 грн за квиток), а їх відвідуваність вдвічі вище, ніж російських виконавців.

Низька середня вартість виступів і невисока відвідуваність українських артистів пов'язана з тим, що статистика включає в себе велику кількість виступів в клубах і провінційних містах. Тоді як іноземці найчастіше виступають на великих концертних майданчиках по містах-мільйонниках.

Компанія: Karabas.com — національний білетний оператор і онлайн-сервіс з продажу квитків на розважальні заходи в Україні: концерти, театральні та циркові вистави, тренінги та семінари, шоу, фестивалі, екскурсії, дитячі та спортивні події. У 2012 році Karabas.com виграв державний тендер на впровадження системи e-ticket та створив єдину електронну систему для продажу квитків у театри та на концерти по всій Україні. Компанія була заснована в 2010 році і на сьогоднішній день сервіс продає квитки більш ніж на 1500 заходів по всій Україні.