Світ
3 червня 2016
МЗС РФ помилково відправив «викриття» японської газети в саму газету
Редактор газети не розуміє, як така значна державна структура допускає такі помилки.
news-image

Міністерство закордонних справ Росії помилково відправило рекомендацію не давати інтерв'ю японській газеті «Санкей» замість одного з російських відомств до редакції самої газети, передає «Радіо Свобода», пише «Є!».

Про це свідчить відкритий лист на адресу офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової, опублікований на сайті газети «Санкей». Його переклад на російську мову опублікував журналіст Олексій Ковальов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

«Газета" Санкей "серед основних друкованих видань Японії займає особливо крайню позицію, будучи націоналістично спрямованою. У багатьох статтях про Росію міститься критика, часом нападки, неодноразове спотворення реальності, передається негативна точка зору. Спираючись на антиросійський стиль подачі останнього часу, ми рекомендуємо не давати інтерв'ю цьому виданню», - йдеться в електронному листі з МЗС, помилково відправленому до редакції критикованої газети.

У який саме відомство адресовано лист, невідомо.

Редактор «Санкей» Ендо Реске в своїй відповіді протестує проти слів про «спотворення реальності» і констатує:

«Міністерство закордонних справ, що займається зовнішніми зв'язками Росії, великої країни, допускає такі елементарні помилки, як відправка офіційного листа не тому адресату. Залишається тільки зробити висновок, що останнім часом державні установи Росії втратили хватку в справжніх справах».

У МЗС Росії поки не прокоментували це повідомлення.

Читайте також: Росіяни хочуть визнати гімн України екстремістським