Британський режисер порадив застрелити всіх кіносценаристів
Пітер Грінуей зустрівся з глядачами в Британської академії кіно і телебачення на честь ретроспективи своїх робіт.
news-image

Британський режисер Пітер Грінуей заявив, що всіх кіносценаристів варто було б застрелити. Про це повідомляє The Guardian, передає «Є!».

На думку режисера, зараз в світі переважає кіно, побудоване на тексті, тоді як головне в фільмах - образи. На зустрічі з глядачами в Британської академії кіно і телебачення, присвяченій ретроспективі його робіт під назвою «Життя в картинах», Грінуей сказав:

"Очевидний приклад - «Гаррі Поттер» і «Володар кілець». Але і всі інші режисери - від Альмодовара і Годара до Ейзенштейна, - всі ми створили кінематограф, в якому продюсер повинен схвалити текст сценарію, перш ніж дасть вам гроші на фільм".

Текст і словесне мистецтво, заявляє режисер, домінує в людській культурі останні 8000 років.

"Ми повинні знайти засіб, за допомогою якого можемо показати світ як форму візуального досвіду. Безумовно, цим феноменом має бути кіно", - наголосив митець.

74-річний Пітер Грінуей зняв 64 фільми. Серед них такі картини, як «Падіння», «Контракт рисувальника», «Живіт архітектора», «Відлік потопельників», «Кухар, злодій, його дружина і її коханець», «Гольціус і компанія пеліканів», «Ейзенштейн у Гуанахуато» і інші.