Спорт
2 березня 2016
Марадона назвав нового президента ФІФА зрадником
Колишній футболіст збірної Аргентини Дієго Марадона негативно відреагував на обрання Джанні Інфантіно на пост президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА).
news-image

Про це повідомляє Football Italia, передає «Є!».

Інфантіно - зрадник, і він повинен залишити свій пост, справа проти ФІФА ще не закрита. Він у всьому допомагав Мішелю Платіні, Йозефу Блаттеру і нічого не знав про їх справах? Якщо це дійсно так, то він або дурний, або старий, - розповів Марадона.


За словами колишнього футболіста збірної Аргентини, Інфантіно очолив ФІФА тільки для того, щоб захищати свого боса - Платіні.

26 лютого на конгресі ФІФА в другому турі виборів за Інфантіно проголосували 115 з 207 країн, чого вистачило для підсумкової перемоги. Швейцарець очолюватиме організацію наступні чотири роки.

23 грудня 2015 року Блаттер оголосив про відхід з футболу (двома днями раніше комітет з етики ФІФА ухвалив рішення про його відсторонення від будь-якої футбольної діяльності на вісім років; таке ж рішення було прийнято і щодо Платіні). Підставою для санкцій стало переведення Блаттером платежу в розмірі двох мільйонів швейцарських франків (1,8 мільйона євро) з коштів ФІФА на рахунки Платіні в 2011 році.

3 грудня влада Швейцарії провели нову серію арештів чиновників ФІФА в рамках розслідування корупційного скандалу в організації. Перші арешти пройшли 27 травня в Швейцарії - за підозрою в корупції затримали сімох високопоставлених спортивних функціонерів, 14 колишнім і діючим футбольним чиновникам були пред'явлені звинувачення.

Читайте також: У FIFA обрано нового президента