Політика
6 грудня 2015
На віче у Кривому Розі вирішили відправити делегатів до Києва
Городяни вимагають перевиборів міського голови.
news-image

6 грудня у Кривому Розі городяни знову зібралися на центральній площі міста на масштабне народне віче, щоб висловитися проти численних фальсифікацій у другому турі виборів мера міста. Цього разу люди висунули владі чітку вимогу. Про це повідомляє у Facebook народний депутат від партії "Самопоміч" Єгор Соболєв, передає «Є!».

"Вимога: забезпечити проведення нових виборів міського голови, які були сфальсифіковані на користь Юрія Вілкула, та міської ради Кривого Рогу", - наголосив Соболєв.

Нардеп наголосив, що делегати з міста їдуть до Києва, щоб передати свої вимоги Президенту та керівникам фракцій у парламенті.

Соболєв констатував, що чинний мер міста Юрій Вілкул, який вчинив фальсифікації на виборах, зараз переховується. Міськраду та виборчу комісію охороняє сформована з громадян міста Громадська варта.

Також, за інформацією повідомлення, Хатією Деканоідзе до Кривого Рогу направлений новий керівник поліції. Зараз ведеться слідство та з'ясовуються обставини злочинних дій колишнього головного поліцейського міста Валерія Лютого.

Соболєв підкреслив, що тепер слово за Президентом та депутатами Верховної Ради. Вони повинні призначити перевибори, це буде справжній європейський вчинок.