MICROSOFT придумали спосіб сканувати 3D-об'єкти за допомогою смартфона (відео)
Раніше, якщо вам потрібно було відсканувати що-небудь тривимірне, був потрібен спеціальний досить дорогий сканер.
news-image

Компанія Microsoft спільно з Оксфордським університетом придумали кращий спосіб зробити це, інформує «Єдність». Їхній проект MobileFusion дозволить створювати тривимірні моделі, використовуючи лише додаток на смартфоні.

Програма сканує об'єкти, покадрово порівнюючи отримані камерою зображення і створюючи стереокарту глибин - потрібно всього лише обійти потрібний об'єкт навколо з телефоном в руці. Користувач не прив'язаний до комп'ютера або незручного периферійного пристрою.

Результати такого сканування не так деталізовані, щоб можна було переплутати їх з реальними об'єктами, але їх якості вистачить для 3D-друку, доповненої реальності або будь-який інший мети, де важлива висока швидкість сканування.

Наприклад, можна створити модель статуї з музею, щоб пізніше показати її друзям, або прикрасити сторіночку з товаром на eBay його тривимірної моделлю. На даний момент MobileFusion все ще недоступна для звичайних користувачів, проте Microsoft обіцяє випустити програми для Android, iOS і Windows найближчим часом.