Інтернет
16 серпня 2015
У США з'ясували навіщо Microsoft додав "Косинку" і "Сапер" у Windows
Якими б захопливими не були ігри "Косинка" і "Сапер" Windows, придумані вони були аж ніяк не для розваги.
news-image

Пасьянс "Косинка" вперше з’явилася у версії Windows 3.0 в 1990 році. Цифрова версія продемонструвала, що для простих карткових ігор справжня колода не потрібна, розповідає «Єдність».

Однак, не для цього Windows запустив "Косинку". Реальна мета була набагато цікавішою: непомітно навчити користуватися комп’ютерною мишкою.

Передбачалося, що пасьянс навчить ціле покоління користувачів, які звикли до текстового інтерфейсу командного рядка, більш сучасного "перетягування" елементів за допомогою миші.

Гра "Сапер", що є логічною головоломкою, з'явилася в 60-70-х роках ХХ століття. Версія під назвою "Куб" стала неймовірно популярною. У 1992 році версія "Сапера" від Microsoft вперше з'явилася в Windows 3.1. Зроблено це було для того, щоб навчити користувачів швидкому і точному використанню лівої і правої кнопки миші.

Наступна гра, "Черви", з’явилася в 1992 році в Windows для робочих груп 3.1. У ній за допомогою технології NetDDE стало можливим зв'язуватися з іншими користувачами в локальній мережі. Таким чином, гра була способом зацікавити людей новими мережевими можливостями.

Цікаво, що коли Microsoft вирішила прибрати ці ігри з Windows, користувачі почали протестувати. Тому корпорація вирішила залишити їх у наступних версіях ОС, хоча вони й виконали свої початкові завдання. Лише в 2012 році з’явилася Windows 8 без згадуваних ігор. Користувачам пропонували качати пасьянси та "Сапер" окремо, причому за версію без реклами потрібно було заплатити.