Суспільство
14 серпня 2015
Міноборони: "Українські військові забезпечені мінімальним набором першої допомоги"
У зоні АТО українські військові повністю забезпечені мінімальним набором першої допомоги.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це заявила начальник управління комунікацій і преси Міністерства оборони України підполковник Оксана Гаврилюк в ході брифінгу.

Міноборони України продовжує роботу з поліпшення медичного забезпечення військовослужбовців, - сказала чиновник. - На сьогодні головним пріоритетом для військових медиків є наближення кваліфікованої першої медичної допомоги пораненим в зоні АТО, а також реабілітація військовослужбовців. Перший напрямок в зоні АТО забезпечують 4 мобільних польових шпиталя та 12 цивільних лікарень, в яких працюють посилені бригади з числа військових лікарів ЗСУ".

За її словами, для якісного надання невідкладної медичної допомоги на полі бою в Міноборони України спільно з "волонтерським десантом" був розроблений стандарт аптечки першої допомоги, яка не поступається аналогам НАТО. До кінця цього року планується, що у ЗСУ буде поставлено 91 тисяч таких аптечок.

На сьогодні в червоній зоні бойових дій українські військові повністю забезпечені мінімальним набором першої допомоги. Це два перев'язувальних пакети, жгут і знеболюючі.

Читайте також: Терористи опублікували "Чорний список" людей, яких планують вбити