Суспільство
16 червня 2015
В Україні запустили портал iGov, де переводять держпослуги у режим онлайн (ВІДЕО)
Команда IT-волонтерів з усієї України за підтримки влади запустила портал iGov.org.ua, де державні послуги можна отримати в онлайні.
news-image

Як повідомляє «Єдність», творці проекту в ідеалі хотіли б зібрати на порталі всі послуги, які державні органи надають громадянам і бізнесу.

До кінця 2015 року волонтерський рух iGov збирається перевести в електронну форму близько 20% держпослуг.

Частина послуг, яка вже доступна через інтернет, на сайті позначається зеленою круглою іконкою, решта - поки що чекають перекладу в електронну форму. Поки що в онлайні доступно тільки дев'ять державних послуг, а ще 42 обіцяють підключити "дуже скоро".

Ті послуги, які підключать в найближчому часі, відзначені іконкою жовтого кольору. 

Нові послуги допрацьовуються постійно, а один з ідеологів проекту Дмитро Дубілет обіцяє робити огляди доданих послуг кілька раз на тиждень на своїй сторінці у Facebook.

У майбутньому на порталі можна буде переводити будь-який документ в електронну форму. Для цього на сайті потрібно буде попросити про це нотаріуса.

Що цікаво, завантажувати документи на портал зможуть не тільки держустанови, а й приватні компанії. Наприклад, банк може домовитися з візовим центром країни Шенгену про те, що його клієнти можуть надавати виписки по рахунку в електронній формі, так що їм не доведеться йти до відділення за паперовим документом з печаткою.

 

Читайте також: Call of Duty: Ukrainian Warfare - українські патріоти показали реальні події боїв