Суспільство
13 серпня 2020
Антон Орех: «Головне, що вакцину на тваринах перевірили. А російська людина - та ж скотина. Значить, можна»
Журналіст вважає, що якщо Путін задіяв навіть такий ресурс, як сім'я, значить, для нього дуже важливо, щоб народ погодився, не боявся і навіть захопився сміливістю президента і його близьких.
news-image

Відомий російськи журналіст у своєму блозі поділився думками про вакцину від коронавірусу, створену в Росії.

Навіть не знаю, що здивувало мене більше в заяві Володимира Путіна: що ми реєструємо першу в світі вакцину від коронавірусу або що діти у Путіна не тільки є, але вони ще й роблять якісь дії. До сих пір, не заперечуючи наявності двох дочок, Нескінченний Президент ретельно приховував взагалі все, що з ними пов'язано. Правда він не сказав, яка саме з дочок випробувала на собі російську вакцину, але я, в будь-якому випадку, бажаю здоров'я їм обом, бо свою дитину щепити цим зіллям не дам. І сам не буду", - написав Антон Орех.

Журналіст вважає, що якщо Путін задіяв навіть такий ресурс, як сім'я, значить, для нього дуже важливо, щоб народ погодився, не боявся і навіть захопився сміливістю президента і його близьких.

А тепер про моїх сумнівах. Вакцина не пройшла всіх належних випробувань. Це означає, що будь-який, кому її вколять, сам стане піддослідним. Особливо зворушливо, що піддослідними стануть хрестоматійні вчителі та лікарі. Вони в групі ризику? Ось і нехай ризикують", - пише Орех.

Як зазначає журналіст, щеплення почнуть з регіонів, а Москву поки побережуть.

Ви там, в селах і селищах, покочумайтесь, а ми поки за вами зі столиці поспостерігаємо, потихеньку доводячи мікстуру до розуму на третій стадії випробувань. Головне, на тварин перевірили. А російська людина - та ж скотина. Значить, можна!

Я поважаю наших вчених, серед них є дуже талановиті люди. Але чудес не буває.

На жаль, витрати на медичні дослідження в Росії і в розвинених країнах відрізняються на порядок. Поки ми витрачаємо мільярди на розробку знарядь убивства, фармацевтичні гіганти і інститути витрачають мільярди на високотехнологічні препарати і методики. При такому гігантському розриві ми, на жаль, просто не можемо бути першими. Або можемо - але ось так, з недоробленими вакцинами і не підтвердженими результатами.

Є й інша проблема. У Росії є аналоги зарубіжних ліків для лікування складних хвороб. Але найчастіше наші препарати дають пекельні побічні ефекти. Тому і закуповується стільки ліків за кордоном, тому пацієнти і вважають за краще навіть дорогі імпортні препарати ніж дешеві російські.

А ось чи будуть закуповувати нашу вакцину за кордоном, як думаєте?, - запитує журналіст.

Антон Орех зазначає, що небезпека ще й у тому, що впровадження вакцини стало, мабуть, питанням особистого престижу Путіна.

А це означає, що зарубіжні вакцини ми закуповувати не станемо, а будемо всім несамовито вводити свою. І це вже натуральний експеримент над усією країною. І на місці конспірологів я б побоюватися не Білла Гейтса і вишок 5G, а того, що масово почнуть колоти нам вже через кілька тижнів", - підсумовує журналіст. 

Нагадаємо, Путін заявив, що зробив першу у світі вакцину від COVID-19 і випробував на доньці.

Зазначимо: у Росії заборонили організацію правих націоналістів, яка виступає проти війни з Україною і правління Путіна.

Читайте також:Росія намагається переглянути свою роль у ТКГ і нормандському форматі, - посол ЄС