Львівські трансплантологи отримали премії за унікальні операції
В лікарні швидкої медичної допомоги, де функціонує Центр трансплантології, провели вже декілька трансплантацій органів від померлих донорів.
news-image
54 медичних працівники лікарні швидкої медичної допомоги Львова, які були задіяні в операціях з трансплантації серця та двох нирок, отримають від міста матеріальну допомогу в розмірі 10 тис. грн кожен.

Відповідне рішення було затверджене на виконавчому комітеті Львова. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні подякували тим лікарям, медикам, які були залучені до процесу пересадки серця і нирок, про які зараз говорить вся Україна. Це допомога по 10 тис. грн, і це буде хорошим стимулом для подальшого розвитку цього напрямку. Це сьогодні питання, яке жваво обговорюється, Львів у цьому є першим. Тому віддячуємо і плануємо подальший розвиток цього напрямку», — зазначив Геннадій Васьків, заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань.

Як повідомляли, в лікарні швидкої медичної допомоги, де функціонує Центр трансплантології, провели вже декілька трансплантацій органів від померлих донорів. Зокрема, раніше провели операції з пересадки серця та двох нирок, а минулого тижня — операції з пересадки серця, двох нирок та підшлункової залози. Таким чином, 6 людей отримали шанс на повноцінне і здорове життя.

Нагадаємо: Зеленський хоче створити в Україні програму з трансплантації органів.

Зазначимо, що понад 5 тисяч українців чекають на трансплантацію органів: МОЗ розширює перелік лікарень, які можуть надавати ці послуги.

 

Читайте також:Питанням трансплантації в Україні буде займатися окремий орган