Суспільство
10 серпня 2020
Чим чоловічий мозок відрізняється від жіночого: нове дослідження
Експерти з Китаю вивчили МРТ понад 2000 осіб, які погодилися взяти участь в експерименті, і представили нове дослідження про чоловіків і жінок
news-image

Китайські вчені представили світові нове дослідження, в якому розсекретили, чим відрізняється чоловічий мозок від жіночого. Підсумок масштабної наукової роботи опублікувало видання Science and Technology Daily, пише «Є!».

Повідомляється, що експерти з Китаю вивчили МРТ понад 2000 осіб, які погодилися взяти участь в експерименті. І вчені виявили відмінності в будові окремих областей головного мозку чоловіків і жінок. Армін Разнахан з Секції нейрогеномікі Національного інституту психічного здоров'я переконаний, що різниця в будові чоловічого і жіночого мозку заснована на різній експресії генів статевих хромосом.

Це означає, що чоловічий мозок дійсно відрізняється від жіночого в фізіологічної площині. Крім того, на особливості мозку впливає і навколишнє середовище, в якому формувався орган. Армін Разнахан каже, що виділити один домінуючий фактор, від якого залежить особливість будови мозку, неможливо. Мовляв, це і генетика, і гендерні відмінності, і середовище.

Також читайте: Забирай і йди: що не можна дарувати дівчині, щоб не зіпсувати про себе враження