Політика
10 серпня 2020
Володимир Омелян: «Події в Білорусі вкотре підтверджують просту тезу - жоден диктатор не готовий до демократичних виборів»
Україна може і повинна стати центром Центрально-Східної Європи, а далі все піде за нашим сценарієм.
news-image

Екс-міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці у фейсбук відреагував на останні події в Білорусі, що відбулися під час виборів президента. 

Події в Білорусі вкотре підтверджують просту тезу - жоден диктатор не готовий до демократичних виборів, не покине мирно посаду в разі програшу і буде битися до кінця. Бо його програш - це його персональна смерть, політична - точно", - написав політик. 

Він зазначає, що до тих пір, поки Україна не перейде в наступ і не підтримуватиме усіма засобами становлення демократії в сусідніх державах - українці приречені на оборону власної території ззовні і зсередини.

Наразі наша ціль - це український острів святої Олени для останніх диктаторів Європи. Це можуть бути Соловки, але підійде і Тузла. Ми повинні поставити крапку у внутрішніх ваганнях, приреченості на поразку, об’єднатися заради амбітних цілей і припинити пити бром в думах про майбутнє", - зазначив екс-міністр. 

Політик впевнений, що Україна може і повинна стати центром Центрально-Східної Європи, а далі все піде за нашим сценарієм.

Нагадаємо, що під час протестів у Білорусі затримали понад 140 осіб.

Також повідомляли, що Варшава ініціює скликання позачергового саміту ЄС через події в Білорусі.

Читайте також:Штаб Світлани Тихановської повідомив, що вона перемогла на 20 виборчих дільницях в Мінську