Світ
10 серпня 2020
Штаб Світлани Тихановської повідомив, що вона перемогла на 20 виборчих дільницях в Мінську
Напередодні ввечері після оприлюднення даних державного екзитполу Тихановська сказала, що не збирається визнавати офіційні результати виборів.
news-image

Штаб кандидатки у президенти Білорусі Світлани Тихановської повідомив, що вона перемогла на 20 виборчих дільницях в Мінську і Мінському районі. Вони посилаються на офіційні дані підсумкових протоколів дільничних комісій, пише ТСН.

"Станом на 0:00 годин Світлана Тихановська перемогла на 20 дільницях. На окремих дільницях перевага над Олександром Лукашенком становить 5-6 разів", - заявила журналістам речниця Тихановської Ганна Красуліна.

Напередодні ввечері після оприлюднення даних державного екзитполу Тихановська сказала, що не збирається визнавати офіційні результати виборів. 

"Я вірю своїм очам і бачу, що більшість з нами", - заявила вона.

Раніше штаб Світлани Тихановської в Мінську почав барикадувалися, щоб захистити своїх співробітників від можливих затримань. 

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі пройшли вибори президента. Білоруси стояли у чергах, щоб проголосувати. За інформацією правозахисного центру "Вясна", станом на 3:00 ночі 10 серпня, більш як 140 осіб були затримані силовиками в ході протестів у різних частинах Білорусі. Зазначається, що заарештованих може бути набагато більше.

Також стало відомо, що перед виборами президента Білорусі в Мінську стала з'являтися військова техніка. У місті зафіксували колони бронетранспортерів. На кадрах видно, як на перетині вулиць Першотравневої та Пуліхова в центрі Мінська стоїть колона з військових автомобілів.

Як ми писали, явка на виборчих дільницях на вибори президента Білорусі становить 54%. Таким чином, вибори визнані такими, що відбулися.

Читайте також:Гаряча ніч в Білорусі. Фото та відео