Політика
7 серпня 2020
«Головне, щоб людина була чесна»: Зеленський про нового заступника голови ОП, який працював у МВС часів Януковича
На брифінгу Зеленський заявив, що «несправедливо усіх людей, які очолювали ту чи іншу гілку влади за часів Віктора Януковича, вважати кимось зі старої влади»
news-image
Президент Володимир Зеленський вважає несправедливим називати новопризначеного ним заступника керівника Офісу президента Олега Татарова, який працював у МВС за часів Януковича, представником старої влади.

Про це він сказав журналістам на брифінгу в Мар’їнці, пише «Є!».

Олег Татаров — люстрований чиновник із керівних органів МВС часів Януковича. До 2014 року працював начальником Головного слідчого управління МВС України. Віктор Янукович його нагороджував як «заслуженого юриста України».

Попри це 5 серпня на сайті президента з’явився указ про призначення його заступником керівника Офісу президента. Татаров відповідатиме за правоохоронну діяльність та національну безпеку.

На брифінгу Зеленський заявив, що «несправедливо усіх людей, які очолювали ту чи іншу гілку влади за часів Віктора Януковича, вважати кимось зі старої влади».

Я не знаю, що таке стара людина. Він віком приблизно такий як я… Ми всі жили за часів Януковича. Але деякі люди втекли разом із паном Януковичем. А в принципі багато людей залишилося нормальних, які не зрадили Україну, — вважає Зеленський.

Також додає, що для нього всі, «хто очолював щось за Порошенка, теж стара влада. І там були досвідчені люди. Головне щоб людина була чесна». 

Раніше повідомлялося, що домовитися про новий обмін полонених можуть протягом наступних кількох тижнів — Офіс президента

Читайте також: Карантинні зони в Україні: з'явився оновлений список