Події
7 серпня 2020
Справа Майдану: екс-начальник міліції Києва отримав громадянство РФ
Росія відмовила Україні в його арешті
news-image

Російська Федерація надала громадянство колишньому в. о. начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Валерію Мазану, підозрюваному в розгоні Майдану. На сьогодні він переховується в Росії та в Криму.

Про це повідомляє «Є!», з посиланням на rbc.ua.

У липні поточного року "майданівське" управління Державного бюро розслідувань звернулося до Печерського районного суду Києва з клопотанням про обрання Мазану запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Колишній начальник київської міліції підозрюється в причетності до розгону Майдану 18-20 лютого 2014 року і загибелі 48 мітингувальників.

З березня 2015 року він перебуває в розшуку, 1 квітня 2020 року його оголошено також у міжнародний розшук. За даними правоохоронців, Мазан переховується в Росії та в окупованому Криму.

Генеральна прокуратура України 11 травня 2017 року направила запит до Росії з проханням затримати і заарештувати екс-начальника київської міліції.

Однак Генеральною прокуратурою Російської Федерації у задоволенні зазначеного клопотання відмовлено, оскільки підозрюваний отримав громадянство Російської Федерації, - йдеться в ухвалі суду.

Печерський суд заочно обрав Мазану запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Як повідомлялося раніше, Єгипет посилив правила в'їзду для туристів

Читайте також: Російські силовики прийшли з обшуками до кримських татар: є затримані