Події
7 серпня 2020
За добу на COVID захворіли 103 дитини, стало багато складних випадків – Степанов
Максим Степанов вкотре закликає задуматися про відношення до карантинних правил.
news-image

В Україні побільшало складних випадків захворювання на коронавірусну хворобу, також зростає захворюваність на COVID-19 у дітей. Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 7 серпня  .

"У нас черговий антирекорд. Сьогодні за добу захворіла 1 453 особи. З них 103 дитини і 93 медичних працівники. Було госпіталізовано 280 людей. Хочу нагадати, що госпіталізації підлягають люди, які перебувають у важкому перебігу хвороби. За останню добу в Україні зафіксовано 33 летальних випадки. Одужав 531 пацієнт… Цифри вражають кожного дня. Практично кожного дня ми ставимо антирекорд. Давайте вже задумаємося про відношення до карантинних правил! Спілкуючись із лікарями (я чую, що) у нас дуже багато стало складних випадків, почав змінюватися перебіг хвороби. Вона дуже важко переноситься – ця хвороба. У нас збільшується кількість летльних випадків, у нас збільшується госпіталізація", - констатував Степанов.

Нагадаємо, в Україні за добу 1453 нових хворих на COVID-19. Станом на 7 серпня в країні зареєстровано 78 261 інфікованого COVD-19.

Як ми писали, на Львівщині від COVID-19 померли 17 медиків – ОДА. Жодна родина не отримала грошової виплати після смерті рідної людини, за фахом медика, яка померла від коронавірусу, заразившись на роботі.

До речі,  медичний експерт висловив думку, що судячи з кількості забав, ми всі швидко потрапимо у червону зону, а можливо дуже червону. Лікар радить радіти життю, відпочивати, мріяти, гуляти. Це все можна зробити без масових гулянь і з головою.

Читайте також:У МОЗ розповіли, які ліки від коронавірусу тестують в Україні