Україна
7 серпня 2020
Дайджест головних новин за 7 серпня
Читайте про найголовніші події дня, 7 серпня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 7 серпня.

В Україні за добу 1453 нових хворих на COVID-19

В Україні зафіксовано 1453 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19 — це антирекорд з кількості нових хворих за добу.

07 серпня (станом на 9:00) в Україні 78 261 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 1852 летальні, 43 055 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 1453 нові випадки. Загалом проведено 1 135 051 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужав 531 пацієнт. 

В Європі почалася друга хвиля коронавірусу, кордони знову можуть закрити

З середини липня в більшості країн Європи фіксують збільшення кількості інфікованих коронавірусом. Деякі уряди не приховують - починається друга хвиля пандемії COVID-19.

Найбільше хворих у Румунії - 1 345 за останню добу. При цьому смертність тримається на рівні 40 випадків. Фінляндія з понеділка, 10 серпня, по 8 вересня запроваджує обмеження на поїздки для жителів країни в Бельгію, Нідерланди, а також Андорру.

Медики запевняють, що через низький рівень колективного імунітету проти коронавірусу, люди будуть продовжувати активно інфікуватися ще як мінімум рік.

Справа Майдану: екс-начальник міліції Києва отримав громадянство РФ

Російська Федерація надала громадянство колишньому в. о. начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Валерію Мазану, підозрюваному в розгоні Майдану. На сьогодні він переховується в Росії та в Криму. У липні поточного року "майданівське" управління Державного бюро розслідувань звернулося до Печерського районного суду Києва з клопотанням про обрання Мазану запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Колишній начальник київської міліції підозрюється в причетності до розгону Майдану 18-20 лютого 2014 року і загибелі 48 мітингувальників.

В Україні вперше провели трансплантацію підшлункової залози

В Україні вперше провели операцію по трансплантації підшлункової залози. Загалом Міністерство охорони здоров'я планує протягом 2,5-3 років перейти на трансплантационную незалежність.

За його словами, в Україні вже провели три операції по трансплантації - серця, нирки і підшлункової залози.

Ми хочемо за 2,5-3 роки отримати трансплантационную незалежність. Щоб ми наших громадян не відправляли за кордон, - повідомив Степанов.

Капітану затонулого танкера «Делфі» оголосили вирок

Капітану затонулого біля одеського пляжу танкера «Делфі» оголосили вирок у порушенні правил експлуатації водного транспорту. Він свою вину визнав та допомагав слідству, тож його звільнили від покарання у вигляді обмеження волі строком на 1 рік та призначили на рік випробувальний термін.

Суд визнав, що капітан порушив вимоги для безпечного руху транспорту, що і призвело до аварії 20 листопада. Танкер почав дрейфувати, а 22 листопада він сів на мілину біля пляжу «Дельфін» в Одесі.

Сергій Іванов: «Не дивуйтеся Татарову та іншим, вони виявилися більш системними та монолітними, ніж ми» 

Призначення екс-міліціянта Олега Татарова заступником голови ОП обурило суспільство. Про це написав у Фейсбук Сергій Іванов, український журналіст та телеведучий.

Шановне ком'юніті обурило призначення екс-міліціянта Татарова заступником голови ОП. Обґрунтовано обурило. І нічого не вдієш, наш гомункульний напівзакон про люстрацію не допоможе, адже номінально ОП - патронатна служба, без статусу державної. Тому я не витрачатиму час на праведний гнів, а скажу, чому так сталось", - пише Іванов.

За словами журналіста, це призначення стало можливим тому, що з майданівським прошарком суспільства, сьогодні уже ніхто не рахується.

Як стало відомо, у Генуї відкрили «розумний» автомобільний міст, створений з маріупольської сталі. Проектував міст відомий архітектор Ренцо П’яно.

Нагадаємо, Україна увійде до топ-5 світових експортерів зерна – прогноз. На світовому ринку збережеться тенденція до збільшення виробництва зернових.

Також ми писали, що у Тернополі створили шолом від вірусів. Пневмошолом створили, насамперед, для захисту медиків від коронавірусної інфекції.

Читайте також:Кравчук пропонує надати Донецькій і Луганській областям статус ВЕЗ