Політика
5 серпня 2020
Гроші замість пакета малюка: в Мінсоцполітики розповіли, як будуть контролювати витрати батьків
Витратити гроші, отримані замість пакета малюка, батьки зможуть тільки в певних торгових мережах
news-image

Українські батьки не зможуть витратити на себе гроші,  котрі отримають як компенсацію за пакет малюка. Про це заявив в ефірі телеканалу "Дім" Євген Котик, заступник міністра соцполітики. Всі кошти можуть піти виключно на товари для дитини, пише «Є!».

Зараз в міністерстві розробляють механізм, як саме будуть контролювати витрати батьків. Але вже зараз ясно, що надавати фінансовий звіт кожній сім'ї не доведеться. Цю функцію на себе візьмуть банки, які будуть видавати картки з матеріальною допомогою. А розплатитися грішми можна буде тільки в певних магазинах, які приєднаються до соціальної програми.

Саме банк буде стежити за тим, щоб батьки витрачали кошти саме на речі дитячого призначення. Функції контролю також будуть у Мінсоцполітики і торгових мереж, які захочуть взяти участь в програмі. Ми ж розуміємо, якщо просто віддати гроші, вони можуть піти не за призначенням, не на новонародженого. Тому ми розробили інший механізм ", - говорить Котик.

При цьому приєднатися до програми зможуть не тільки спеціалізовані магазини.

"Ми не будемо обмежуватися тільки спеціалізованими торговельними мережами або створювати нові. Це будуть ті торгові мережі, які вже існують і стануть учасниками програми на договірних умовах", - стверджує заступник міністра.

Таким чином у відомстві хочуть також зрозуміти, які товари молодим батькам потрібні в першу чергу.

також читайте: У МОЗ розповіли, які ліки від коронавірусу тестують в Україні

Читайте також:Судячи з кількості забав ми всі швидко потрапимо у червону зону, а можливо дуже червону, - медичний експерт