Суспільство
5 серпня 2020
Золото не перестає рости в ціні: вартість переступила історичний бар'єр
Цінний метал продовжує дорожчати, досягнувши 2 тис доларів за унцію
news-image

Ціни на золото продовжують бити рекорди, залишаючись вище 00 за унцію на торгах, які пройшли сьогодні, 5-го серпня. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", пише «Є!».

Таким чином, дорогоцінний метал подорожчав більш ніж на 30% з початку 2020-го року, і аналітики не виключають подальшого зростання його вартості. Привабливість золота як засобу збереження доходу збільшується на тлі перспектив більш тривалого, ніж очікувалося, відновлення економіки після кризи, зниження прибутковості US Treasuries, а також  геополітичної напруженості, що зросла,- пише Bloomberg.

Експерти Goldman Sachs прогнозують зростання ціни на золото до 00 за унцію.

Ґрунт для подальшого зростання вартості золота підготовлено, - зазначає аналітик Sprott Inc. Пол Вонг. - Попереду нас чекає подальше нарощування державами бюджетних витрат, збереження високостимулюючої грошово-кредитної політики протягом декількох років, а також складне відновлення економіки".

Ціна золота на спотовому ринку в середу склала $ 2037,05 за унцію, що на 0,9% вище за рівень закриття попередньої сесії. Ціна піднімалася до рекордних 39,93 за унцію в ході торгів.

Жовтневі ф'ючерси на золото торгуються на рівні 37,7 за унцію, грудневі - 49,4 за унцію.

Вартість срібла на спотовому ринку виросла на 2,3%, до ,61118 за унцію - максимуму з 2013 року.

Також читайте: Біткоїн подорожчав до 11 тисяч доларів, прогнозують 13 800 доларів

Читайте також:У «Нафтогаз України» встановили серпневу ціну на газ для побутових клієнтів