Україна
4 серпня 2020
Дайджест головних новин за 4 серпня
Читайте про найголовніші події дня, 4 серпня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 4 серпня.

Леонід Кравчук пропонує надати Донецькій і Луганській областях статус вільних економічних зон

Новий глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) в Мінську щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук пропонує надати Донецькій і Луганській областям статус вільних економічних зон. Про це, в понеділок, 3 серпня. Підтвердив, що така пропозиція пролунала - донеччанин в ТКГ Сергій Гармаш. Однак приводити її деталі він не став. Також, Кравчук запропонував більш активно інформувати громадськість про переговорний процес в Мінській контактній групі. Він переконаний, що українське суспільство має "більше знати і розуміти, що відбувається на мінських переговорах".

В Україні створили інтерактивну мапу безпеки на дорогах

У новому розділі “Покращення безпеки дорожнього руху” на транспортному порталі міститься інтерактивна мапа з позначенням всіх об’єктів інфраструктури, які запроваджені для підвищення безпеки дорожнього руху. Крім цього, є дані про виконавців та статус цих об’єктів. Це будівництво сучасних та безпечних пішохідних переходів і кільцевих розв’язок, встановлення автономного освітлення для покращення видимості у вечірні проміжки часу, облаштування острівців безпеки, світлофорів, автоматичних комплексів габаритно-вагового контролю “Зважування у русі”, закупівля аварійно-рятувальних машин ДСНС для виїзду на місце ДТП.

Протест залізничників. Пряма трансляція

Сьогодні в Києві розпочинається Всеукраїнська безстрокова акція протесту залізничників. Організатори акції: Вільна профспілка транспортників - ВПТ, Віталій Палій - Голова ППО "ОДЕ" Вільної профспілки південної залізниці, Олександр Скиба. Кореспондент інфопростору «Є!» перебував на місці подій і проводив пряму трансляцію.

Українську чемпіонку Європи усунули від Олімпіади в Токіо

Як повідомляється на офіційному сайті Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ), спортсменка не зможе брати участь у змаганнях з 16 січня 2020 року до 15 вересня 2021 року. Це означає, що вона пропустить Олімпіаду в Токіо, яка була перенесена на літо 2021-го через пандемію коронавірусу. Крім того, всі результати Прищепи, починаючи з 16 січня 2020-го, були анульовані. Її покарання включає конфіскацію всіх титулів, нагород, медалей, балів, призових і грошових винагород.

Судячи з кількості забав ми всі швидко потрапимо у червону зону, а можливо дуже червону, - медичний експерт

Судячи з кількості забав ми всі швидко потрапимо у червону зону, а можливо дуже червону. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук Тарас Жиравецький, лікар, медичиний експерт. За словами медика, усі стомились від карантину, а маски і рукавички насправді не врятували багатьох хто ними користувався. Справляти випускні, дні народження, хрестини, весілля на які приходять люди поза 30 років, а деколи поза 50 років, і людей є багато, лікар вважає просто дикістю.

Кабмін зняв заборону на експорт масок і респіраторів

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі сільського господарства Тарас Качка у Фейсбук.

Заборону на експорт засобів індивідуального захисту знято. Це остання заборона на експорт, яка діяла у зв‘язку із коронавірусом… Мінекономіки і МОЗ дійшли згоди, що на сьогодні можна відійти від заборони до моніторингу експорту. Уряд підтримав це рішення. Відтак 1 серпня строк дії заборони сплив і не був продовжений», - написав він.

Також повідомляли, що працівникам Укрзалізниці дозволять користуватись газовими балончиками для захисту.

Зазначимо, що за період карантину статус безробітного отримали понад 395 тисяч українців.

Читайте також:Туристичний бум у Карпатах: як замість відпочинку не опинитися в заторі