Суспільство
4 серпня 2020
Що станеться з серцем, якщо часто пити енергетики
У складі енергетиків є безліч шкідливих речовин
news-image

Багато людей вживають енергетичні напої, щоб побороти сонливість, підвищити працездатність і поліпшити настрій. Але мало хто замислюється про те, що такі напої завдають здоров'ю серйозної шкоди. Лікар-кардіолог Анна Кореневич на своєму YouTube-каналі розповіла, як діють енергетики на серце, пише «Є!».

У складі таких напоїв є велика доза кофеїну, цукру та інших речовин, які негативно позначаються на стані здоров'я. Особливо, якщо енергетики вживати щодня, по кілька разів. Вони сприяють різкому викиду гормонів стресу в організмі, які прискорюють роботу центральної нервової системи, підвищуючи продуктивність. Але разом з цим, вони порушують її діяльність і призводять до проблем із серцем. Через такі напої прискорюється пульс і артеріальний тиск, відбуваються спазми судин і скаче рівень цукру в крові.

Спеціаліст зазначила, що невелика доза енергетичних напоїв допустима. Якщо людині на кілька годин потрібно побороти сонливість, щоб закінчити якесь важливе завдання. Але ці напої викликають звикання, тому зловживати ними не можна в жодному випадку.

Також читайте: Що станеться, якщо з'їсти продукти з цвіллю

Читайте також:У Чорногорії потік туристів впав на 92% через коронакризу