Україна
5 серпня 2020
Дайджест головних новин за 5 серпня
Читайте про найголовніші події дня, 5 серпня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 5 серпня.

ФБР обшукало офіси Коломойського в Клівленді

У Клівленді ФБР прийшла з обшуками в офіси фірми, яка належить українському олігарху Ігорю Коломойському.
За словами прессекретаря ФБР Віки Андерсон, обшуки пройшли в офісах групи управління Optima в Клівленд-центрі, а також в Майамі. Optima - це конгломерат компаній у США, у якого є інтереси в сфері нерухомості в Клівленді, зокрема в самому Клівленд-Центрі і 55 будівлях на Громадській площі міста. Як зазначає видання, український олігарх Ігор Коломойський, власник бізнес-компанії Privat Group, є співвласником компанії Optima, керівники якої також входять у Privat.

Офіційний курс: гривня і далі слабшає

НБУ послабив гривню до долара на 8 копійок, встановивши курс на 5 серпня на рівні 27,82 гривні. Про це повідомляється у даних регулятора. Офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 32,72 євро (на 4 серпня - 32,52 гривні). 4 серпня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 27,84 - 27,86 гривні.

Гармаш про переговори ТКГ, Кравчука, Фокіна та Резнікова

Представник Донецької області в ТКГ журналіст Сергій Гармаш заявив, що під час зустрічі української делегації з Леонідом Кравчуком, колишній президент України нічого «зрадного» не озвучив та не пропонував. За його словами, на зустріч прийшов і перший прем’єр Вітольд Фокін. Як пише Гармаш, зі слів голови Офісу президента Андрія Єрмака він зрозумів, що Фокіну також пропонують увійти до ТКГ, однак рішення він ще не ухвалив. Він додав, що Кравчук заявив про відсутність контактів з народним депутатом від «Опозиційної платформи – За життя» Віктором Медведчуком упродовж останніх чотирьох років.

Партію «Слуга народу» хочуть ліквідувати

До Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) надійшов позов з проханням про ліквідацію партії «Слуга народу». Як зазначено на сайті суду, позивач (ім'я не називають) вимагає від Міністерства юстиції України анулювати реєстраційне свідоцтво політичної партії «Слуга народу». Зараз ОАСК вирішує питання про відкриття провадження за відповідною позовною заявою.

 У «Нафтогаз України» встановили серпневу ціну на газ для побутових клієнтів

Серпнева ціна на природний газ для побутових клієнтів ГК «Нафтогаз України» становить 3,24 грн/куб.м з ПДВ та без урахування вартості розподілу (доставки) в рамках тарифу «Місячний». Ціна газу зросла на 0,27 грн/куб.м через те, що ринок входить у сезон високих цін, який зазвичай настає з наближенням опалювального періоду. З завершенням дії режиму ПСО компанія публікуватиме ціни в рамках тарифу «Місячний» на початку місяця споживання. Тариф «Місячний» - перший тариф, який компанія пропонує своїм клієнтам. 

На Львівщині від COVID-19 померли 17 медиків

На сьогодні у Львівській області і Львові 472 медичні працівники інфіковані коронавірусом, що підтверджено тестуванням. Загалом за час пандемії COVID-19 виявлено у 1318 медиків. 846 із них одужали, 17 – померли, згідно з даними на 4 серпня, повідомили кореспонденту Радіо Свобода у пресслужбі Львівської державної обласної адміністрації. Фонд соціального страхування Львівської області отримав 1166 повідомлень про захворювання медичних працівників на COVID-19. Із них 13 про те, що смерть настала внаслідок інфікування. Лише в одному випадку розслідуванням встановлено, що лікарка заразилася від пацієнта. Інші справи ще розслідуються. Крім того, у Фонд соціального страхування дійшли ще не всі дані про випадки захворювання та смертності.

Жодна родина не отримала грошової виплати після смерті рідної людини, за фахом медика, яка померла від коронавірусу, заразившись на роботі, заявили у Фонді соцстрахування Львівської області.

Також повідомляли, що аміачну селітру, яка і вибухнула у порту Бейрута, конфіскували з судна російського бізнесмена.

Радимо почитати: Вступна кампанія: що робити, коли е-кабінет видає «помилку».

 

Читайте також:Тимошенко заробила 24 тисячі, а Порошенко - 39. Зарплата голів фракцій та груп Ради в липні