Суспільство
3 серпня 2020
Раді пропонують збільшити штрафи за продаж ліків без рецепта
Верховній Раді пропонують підвищити штрафи за продаж ліків без рецепта
news-image

Відповідний законопроект № 3948 у Раді зареєстрував Кабінет міністрів, пише «Є!» . 

За продаж ліків в аптечних установах без рецепта в заборонених законодавством випадках пропонують накладати штраф від 1 700 до 8 500. Зараз за це передбачається 102-425 гривень.

За повторне протягом року вчинення такого порушення, за яке особу вже штрафували, хочуть карати накладенням штрафу від 8 500 до 11 900 грн.

За введення в обіг або реалізацію продукції, що не відповідає вимогам стандартів, сертифікатів відповідності, норм, правил і зразків (еталонів) з безпеки, якості, комплектності та упаковки (за винятком випадків, передбачених законодавством) планують штрафувати посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян - власників підприємств або уповноважених ними осіб 5 100-13 600 гривень.

Також пропонують карати штрафами від 1700 до 8500 гривень посадових осіб, громадян, підприємців, які виконують роботи, надають послуги громадянам-споживачам, які не відповідають вимогам стандартів, норм і правил.

За невиконання законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує держполітику у сфері контролю якості та безпеки лікарських засобів, щодо усунення порушень законодавства про ліки або за створення перешкод для їх просять посилити відповідальність у вигляді 3 400-8 500 гривень штрафу.

Читайте також: Учені вивели сорт марихуани, який вбиває ракові клітини.

Читайте також:Штрафи за псування та забруднення сільгоспземель збільшили у десятки разів