Світ
3 серпня 2020
Міноборони: Намір РФ збільшити постачання зброї на Донбас свідчить про пряму збройну агресію
Намір Росії збільшити постачання зброї в окуповані райони Донбасу свідчить про пряму збройну агресію
news-image

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в офіційній заяві Міністерства оборони України, пише «Є!» . 

Як заявили в МОУ, в Росії лунають політичні заяви стосовно постачання зброї на Донбас у разі отримання Україною військової допомоги від США.

Однак РФ вже сьомий рік поспіль веде війну проти України. Кількість озброєння і військової техніки на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей відома: танків — 480 одиниць; бойових броньованих машин — більше 900 одиниць; гармат і гаубиць — близько 450 одиниць; мінометів — близько 300 одиниць; реактивних систем залпового вогню — близько 210; засобів протиповітряної оборони — близько 700; протитанкових засобів — близько 450. Усю цю зброю Росія застосовує у воєнних діях проти України. Російське озброєння було завезено в Україну через непідконтрольну ділянку кордону нашої держави", - нагадали в оборонному відомстві.

У заяві МОУ також ідеться, що з початку агресії зазначене озброєння та бойова техніка використовуються не лише проти військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань, а й проти мирного населення Донбасу.

Відтак, якщо Росія хоче збільшити постачання зброї, то це свідчить про пряму збройну агресію та підтримку терористичної діяльності на рівні держави", - додали в МОУ.

Водночас у заяві зазначається, що Україна, відповідно міжнародних договорів, отримує технічну допомогу від держав-партнерів, і цьогорічна ситуація не виняток. У МОУ висловили вдячність міжнародним партнерам за підтримку у боротьбі проти агресора.

Читайте також: Спецслужби РФ ведуть спецоперації в Україні для зміни влади, - зовнішня розвідка.

Читайте також:Кравчук пропонує «особливу систему управління» для ОРДЛО