Україна
3 серпня 2020
Дайджест головних новин за 3 серпня
Читайте про найголовніші події дня, 3 серпня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 3 серпня.

В Україні зафіксовано 990 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19

03 серпня (станом на 9:00) в Україні 73 158 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1738 летальних, 39 876 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 990 нових випадків. Загалом проведено 1 067 006 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 333 пацієнти, повідомляє МОЗ.

У центрі Києва невідомий погрожує вибухом в банку

У Києві о 12:00 3 серпня до правоохоронців звернулася представниця АТ "Універсал Банк", яка повідомила, що у відділення зайшов невідомий чоловік віком до 35 років, який сказав, що у нього в рюкзаку знаходиться бомба і попросив викликати поліцію. У приміщенні за власним бажанням залишається керівник відділення, усі інші працівники вийшли. Наразі правоохоронці ввели в дію спеціальну операцію «Грім». Поліцейські ведуть перемовини та пропонують чоловікові здатися.

Силовики затримали «столичного терориста». Пряма трансляція

Чоловіка, який у центрі Києва погрожував підірвати відділення банку бізнес-центр «Леонардо» і взяв у заручники людину, затримали. Спецоперація закінчилась. Кореспондент інфопростору «Є!» перебував на місці подій і проводив прямий ефір.

В Україні з 3 серпня починає діяти поділ на карантинні зони: що змінюється

В Україні з 3 серпня набирає чинності поділ країни на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зону. Розповідаємо, що це змінює.
Про це йдеться в постанові уряду від 22 липня, яка набула чинності 1 серпня.

Борислав Береза: «Боротьба за місце регента почалася»

Відомий український політик, громадський діяч Борислав Береза на своїй сторінці у фейсбук пояснив чому вважає, що президент не розуміє як і чим живе країна. На думку громадського діяча, це ще одна роль в його акторському списку, а не місія, яку треба виконати. А те, що Зеленський не розуміє, що Україна не Швейцарія говорить про те, що президент не розуміє як і чим живе країна. Він живе в своїх помилках і вигадках. Ці два застереження найкраще пояснюють та ілюструють те, що відбувається в Україні.

Укрзалізниця скасовує зупинки низки поїздів у Луцьку та Тернополі

Укрзалізниця, на виконання норм постанови Кабінету міністрів України №641 та рішень обласних регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з 3 серпня тимчасово скасовує зупинку низки поїздів далекого сполучення у Луцьку та Тернополі у зв’язку з посиленням карантинних заходів, спричинених пандемією коронавірусу. Так, вказане обмеження діятиме для поїздів: №41/42 сполученням Дніпро-Трускавець, №98/97 Ковель-Київ, №88/87 Ковель-Новоолексіївка, №12/11 Одеса-Львів, №81/82 Київ-Ужгород, №49/50 Київ-Трускавець, №136/135 Чернівці-Одеса, №108/107 Одеса-Ужгород, №110/109 Львів-Херсон, №86/85 Львів-Новоолексіївка, №715/716 Київ-Львів.

Також повідомляли, що капсула Crew Dragon з двома астронавтами на борту повернулася на Землю.

Радимо почитати: «Ви вирішили, що ви господарі? Ви – слуги», - мер Тернополя

 

Читайте також:Вчені КПІ прогнозують, що колективний імунітет українці “напрацюють” протягом року