Суспільство
4 серпня 2020
Судячи з кількості забав ми всі швидко потрапимо у червону зону, а можливо дуже червону, - медичний експерт
Лікар радить радіти життю, відпочивати, мріяти, гуляти. Це все можна зробити без масових гулянь і з головою.
news-image

Судячи з кількості забав ми всі швидко потрапимо у червону зону, а можливо дуже червону. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук Тарас Жиравецький, лікар, медичиний експерт.

За словами медика, усі стомились від карантину, а маски і рукавички насправді не врятували багатьох хто ними користувався.

Нажаль це не березень і не квітень, тих хто захворів є дуже багато, статистика просто не встигає, а що буде восени дійсно важко уявити, перехворіти усім також не вдасться одночасно, тому потрібно зберігати спокій і при перших симптомах виконувати ПЛР на COVID-19 і при потребі Кт легень. Нажаль буває швидке ураження легень за 2-3 дні без високої температури, будьте пильні. Розумію, що усі стомились від карантину... так маски і рукавички насправді не врятували багатьох хто ними користувався!", - ділиться своїми думками Тарас Жиравецький.

Справляти випускні, дні народження, хрестини, весілля на які приходять люди поза 30 років, а деколи поза 50 років, і людей є багато, лікар вважає просто дикістю.

Ті хто перехворів вам спокійно розкажуть, що це таке, як це проходило і чому не варта думати хоча б про те що організатор забави наражає на небезпеку своїх знайомих, родичів та друзів! Якщо у Вас вік поза 30 років нажаль Ви у групі ризику! Так багато хто перехворіє, але наше завдання було просте - не допустити перевантаження лікарень, щоб усі змогли вчасно і в повному обсязі отримати допомогу. Проста математика... 10 чоловік за день потрапить у лікарню... За 7 днів це буде 70 людей! За 30 днів їх буде 300!!! А якщо за добу почне потрапляти для прикладу 50 чоловік? За 30 днів це буде 1500 чоловік, а лікування триває приблизно 2 тижні мінімум! Тобто після одного весілля на 100 чоловік ми можемо уявити собі яка нагрузка ляже на медиків!", - розповідає лікар.

Медик наголошує, що цей пост написаний після розмови з його знайомою у якої чоловік важко переніс цю інфекцію і перебував в лікарні 30 днів з яких 14 в реанімації.

Тому, думайте... Радійте життю, відпочивайте, мрійте, читайте, гуляйте - це все можна зробити без масових гулянь і з головою! Поки Ви відпочиваєте, хтось працює не покладаючи рук рятуючи людські життя отримуючи доречі зарплатню в 100 разів меншу за бюджет вашого весілля, хрестин чи випускного! Цінуйте працю тих хто деколи продовжує вашу лінію життя... Пост написаний після розмови зі знайомою у якої чоловік важко переніс цю інфекцію і перебував в лікарні 30 днів з яких 14 в реанімації, це реальні люди, які намагались дотримуватись усіх рекомендацій і використовувати маски, рукавички, антисептики і не ходити на масові зібрання, йому 35 років, перехворіла практично вся родина... Жодної політики чи негативу в пості немає, просто намагаюсь бути об‘єктивним та застерегти усіх від необдуманих вчинків!", - резюмував Тарас Жиравецький.

Нагадаємо, закрили кафе, ринки та магазини: на Буковині посилили карантин в районі «червоної» зони. У Кіцманському районі Чернівецької області посилили карантин: за класифікацією МОЗ.

Натомість Сергій Надал, міський голова Тернополя, закликав міністра інфраструктури не зупиняти залізничне сполучення з Тернополем, а регіональну комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій – не зупиняти автобусне сполучення. Надал записав відео-звернення у Facebook.

Як стало відомо, в Україні з 3 серпня набирає чинності поділ країни на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зону. Розповідаємо, що це змінює. Про це йдеться в постанові уряду від 22 липня, яка набула чинності 1 серпня.

Читайте також:В Україні зафіксовано 990 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19