Суспільство
31 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

5 тисяч гривень замість бебі-боксів: як це працюватиме

Після народження дитини батьки отримуватимуть 5 тисяч гривень, які можна буде використати винятково на купівлю речей для малюка. Кошти можна буде отримати на спеціальний рахунок у ПриватБанку. Щоб ці кошти проконтролювати, будуть встановлені роздрібні точки, в яких можна буде придбати лише визначені товари. До такого рішення уряд підштовхнула ситуація з провалом закупівель.

Зняти гроші з карток тепер можна в магазинах і АЗС

З 1 серпня державний ПриватБанк при партнерстві з Mastercard розширюють в Україні можливості послуги "Готівка на касі - отримання грошей з банківських карт на касах торгових точок. Тепер зняти готівку можна буде також в POS-терміналах ПриватБанку на касах супермаркетів "Сільпо", "Фора" і Varus.

Міністр соцполітики розказала про масштабну реформу: пенсії різко зростуть, а українці розбагатіють

Про це в інтерв’ю сказала міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Ми впорядковуємо солідарну пенсійну систему. І одночасно маємо підвищити пенсії для нинішніх пенсіонерів, щоб їм забезпечити гідний рівень життя. Бо сьогодні у більшості пенсіонерів, а саме 46%, пенсія 2-3 тисячі гривень. Тобто ці люди мають великий стаж, але малі пенсії через те, що у них були невисокі зарплати. Крім того, так виписано законодавством, що пенсії частини таких людей не підпадають під індексацію. Тому ми готуємо зміни. Наприклад, цього року тим, хто старші 80 років, ми передбачили програму доплат до пенсії. Наступного року це запрацює для 75-річних“.

Штрафи за псування та забруднення сільгоспземель збільшили у десятки разів

Прийнято Законопроект № 2207–1 д “Про управління відходами”, який, з-поміж іншого, передбачає збільшення в сотні раз штрафів за псування, забруднення і засмічення сільськогосподарських земель. Державна політика в цій сфері буде побудована на принципі “забруднювач платить” – витрати на запобігання утворенню відходів, їх збирання, перевезення та обробку, включаючи витрати на утримання об’єктів інфраструктури з управління відходами, покриваються творцями і власниками відходів.

Учені вивели сорт марихуани, який вбиває ракові клітини

Австралійські вчені з університету Ньюкасла в Австралії вивели сорт марихуани, який може руйнувати ракові клітини, не вбиваючи при цьому лейкоцити та здорові клітини кісткового мозку. Як зазначають дослідники, на розробку модифікованого сорту канабісу науковці витратили три роки. Лабораторні тести показали, що модифікована форма лікарського канабісу може вбивати або гальмувати ракові клітини, не впливаючи на нормальні клітини. Наразі препарат повинен пройти ряд тестів, щоб довести свою ефективність.

Поpтpет Кобзаря, який виpостили на рисовому полі, побив рекорд Укpаїни

Площа портрета становить 1370 кв.м. Зображення створили, виростивши рис з чорним листям на зеленому полі. Представник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова розповіла, що портрет потрапив до Національного реєстру рекордів, а зображення Кобзаря видно з космосу.

Нагадаємо, у Харкові в рамках бюджету участі реалізують проєкт «Eco City Space» – створять перший міський екологічний простір. 

Також повідомляли, що більш як тисяча українських митців та представників креативної індустрії отримали фінансову підтримку від ЄС за програмою House of Europe («Дім Європи») на загальну суму понад 800 тисяч євро.  

Зазначимо, Київ увійшов до 30-ки найкращих міст світу для фрілансерів. 

Читайте також:Вперше за півстоліття відремонтували міст на дорозі Одеса – Рені (ФОТО)