Україна
30 липня 2020
Дайджест головних новин за 30 липня
Читайте про найголовніші події дня, 30 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 30 липня.

В Україні рекордна кількість нових хворих на COVID-19 — 1197 за добу

30 липня (станом на 9:00) в Україні 68 794 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1673 летальні, 38 154 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 1197 нових випадків. Кількість ПЛР-тестувань в країні перевищила позначку мільйон — загалом з початку пандемії проведено 1 013 793 дослідження. Усього за добу одужало 760 пацієнтів

Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію в ТКГ по Донбасу

Перший президент України Леонід Кравчук погодився очолити українську делегацію в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі замість Леоніда Кучми.
Про це Кравчук сказав у відеозверненні, яке оприлюднив Офіс президента. Також він оцінив діяльність Володимира Зеленського для встановлення миру на Донбасі. Кравчук вважає, що Зеленський «реанімував "нормандську четвірку"» та не боїться ухвалювати непопулярні рішення.

Ексклюзивне інтерв'ю з Сергієм Северином 

Сьогодні під час мітингу громадських організацій проти корупції у владі Києва кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з лідером ГО "Стоп Свавіллю" Сергієм Северином. Подробиці читайте у статті. 

Кулеба запропонував формулювання української національної ідеї

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своїй статті запропонував формулювання української національної ідеї.

Є в Україні дещо одвічне: пошук національної ідеї. На жаль, здебільшого це процес, а не результат. Серед пропозицій, як правило, лунає щось надто абстрактне або нереалістичне. Можу номінувати одну цілком практичну, а головне — досяжну ідею. Вона не пов’язана ні з ким іншим, крім нас самих, і охоплює ширший період, ніж тридцять років існування незалежної України. Йдеться не стільки про державу, скільки про народ. Точніше, його перемогу над власним трагічним минулим", - написав дипломат.

На його думку, для її формулювання не потрібно писати монографію – вона упаковується в одне речення.

Громадські організації проти корупції у владі Києва. Пряма трансляція

Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває біля Київської міської ради і проводить пряму трансляцію мітингу громадських організацій проти корупції у владі Києва . Анонсувала акцію політична партія "Свобода" і закликала підтримати новий генплан Києва, який будуть диктувати кияни, а не корупціонери. Свобода стверджує що теперішній генплан не в інтересах киян і є корупційний. 

З 1 серпня у Києві піднімуть ціни на електроенергію для малого бізнесу

Згідно з повідомленням, це пов'язано зі змінами тарифів на передачу та розподіл, які прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Тарифи на електроенергію для населення не змінилися. Як розраховується тариф У прес-службі нагадали, що тариф для малих непобутових споживачів розраховується на основі 4 складових.

Також повідомляли, що штрафи за псування та забруднення сільгоспземель збільшили у десятки разів.

Зазначимо, що Україну завтра поділять на чотири карантинні зони - МОЗ.

Читайте також:Гарні новини