Політика
28 липня 2020
Передвиборча кампанія Кличка чи любов до України - скільки коштує найбільший прапор України
У грудні 2017 року комунальне підприємство «Спецжитлофонд» оголосило аукціон на будівництво та встановлення флагштока прапора України на території меморіального комплексу «Національний музей історії України в Другій світовій війні» в Києві.
news-image

Будівництво гігантського прапору, анонсованого Кличком, профінансує благодійний фонд Кличка. Нагадаємо історію спорудження "головного прапора України". Про це йдеться на сторінці Фейсбук громадського руху Чесно. Київ.

У грудні 2017 року комунальне підприємство «Спецжитлофонд» оголосило аукціон на будівництво та встановлення флагштока прапора України на території меморіального комплексу «Національний музей історії України в Другій світовій війні» в Києві. Отже, проєкт мав бути оплачений коштом міського бюджету. Очікувана вартість проєкту - 47,5 млн. гривень", - йдеться у повідомленні.

Розміри найбільшого прапору країни мали становити 90 м. - флагшток, прапор - 16*24 м.

26 лютого 2018 року торги відмінили через "відсутність подальшої потреби в закупівлі робіт". Кілька днів тому мер Києва Віталій Кличко повідомив, що флагшток побудують до Дня державного прапору 23 серпня. За словами мера, будівництво профінансував благодійний фонд "Майбутній Київ", - повідомили в організації "Чесно".

Як заявляють у громадському русі "Чесно. Київ", засновниками цієї благодійної організації є сам Віталій Кличко, а також забудовник Ігор Ніконов.

Тепер найцікавіше, засновниками цієї благодійної організації є сам Віталій Кличко, а також забудовник Ігор Ніконов (KAN Development), екс-перший заступник голови КМДА (2014-2015). Фактично, мер міста здійснює передвиборчий піар до місцевих виборів 25 жовтня за допомогою благодійного фонду, скромно не афішуючи свою приналежність до нього. Як вам таке, Жаботюк Юрій Іванович?", - резюмували у громадському русі "Чесно. Київ".

До речі, Віталій Кличко благословив свого 20-річного сина на участь у виборах мера Києва. 49-річний Віталій Кличко в день свого дня народження, 19 липня, опублікував у Facebook два фото, на якому він позує зі своїм сином Єгором.

Нагадаємо, Пальчевський та його партія нарощують рейтинг в Києві, - соціологи. Згідно з даними опитування, якби вибори відбулися в найближчі вихідні, то партію "Перемога Пальчевського" підтримало б 14% киян.

Як ми повідомляли, народний депутат Ірина Верещук стала кандидатом в мери Києва від партії "Слуга Народу". 

Читайте також:Кличко закликав поліцію та СБУ посилити заходи безпеки в Києві